Inca din vremurea invataturii, cand „mesele” restaurantelor se socoteau dupa codul frantuzesc, in anul 19655, Nicolas Bodislav si-a inceput greaua ucenicie la prea cunoascutul hotel restaurant „Lido”.
Fara zarva, cuminte, sarguincios si aplecat,zi de zi si noapte de noapte, a invatat arta gastronomica de la Ion Tutila, cel aspru si maret. ales bucatar al Bucurestiului.
Dupa anul 1974, Nicolas Bodislav a fost numit in slujba marelui maestru in arta culinara Sandu Constantin, in celebrul „Berlin”, unde, cu bucurie si fara zavera, a urmat cizelarea fina dupa lege a meseriei de bucatar cu diplome.
Ursita si-a aratat menirea, Nicolas Bodislav fiind recunoscut deja in lumea rafinata a maestrilor bucatari.
Vremea curge si se arata anul 1985, cand Nicolas Bodislav este marele vornic langa Ion Graur, personaj ce a „pictat” si „sculptat” bucatele oaspetilor hotelului restaurant „Bucuresti”.
Participarile lui Nicolas Bodislav la expozitiile culinare, adevarate „margaritare” la : „Aro” Brasov, hotel „Parc” din Constanta, „Athenee Palace” din Bucuresti (si nenumarate), I-au adus diploma de inalt maestro al artei culinare, apoi premiile de locul intai pe tara, la grelele concursuri.
Ca o incununare, astazi este „architect” in arta culinara si gastronomica a Bucurestiului la Jaristea.