ADAR, LUNA BUCURIEI

Suntem in luna Adar, luna bucuriei, luna in care iudeii au Sarbatoarea Sortilor, triumful vietii asupra mortii. Se afla si strop de intristare in luna Adar, in prima zi de Crai Nou s-a dus spre cele vesnice Moshe, conducatorul triburilor prin pustie, cel ce aduse omenirii Tablele Legii, s-a savarsit in varsta de 120 de ani fara o luna, un tinerel dupa isvodul vechilor prooroci din Cartea Sfanta.
Dupa povestea tinerei si frumoasei Esthera copila care a salvat poporul israelit de la groaznicul genocid.
De atunci ziua de 13 este zi de post, ziua postului Estherei, Fasten Esther, iar in urmatoarele doua zile se serbeaza Purim-ul, Sarbatoarea Sortilor, ce se petrece in veselie, cu daruri de fructe si dulciuri, cu farse intre prieteni, cu baluri , cu masti si costume de carnaval. Petrecerea din templu , pana la urma, a dus la teatrul Yiddish, cu glorie reprezentat astazi in Romania pe scena Teatrului Evreiesc de Stat. Preteni din toate neamurile, si mai ales urmasi ai Estherei, se cuvine, asadar, sa ne bucuram atunci cand una din multele planuite crime din istoria omenirii a fost inlaturata !

Sa inceapa carnavalul la stabilimentul Jaristea pe data de 12 Martie, asteptam oaspeti din Israel si de pe oriunde sunt imprastiate neamurile Estherei .
Gustare
Unt de sardele
Zacusca de somn
Icre de Isaccea
Rulada de somon
Masline de Volos

Felul II
Salau Meuniere cu cartofi natur si salata verde
Felul III
Cotlete de miel la cuptor si Piept de curcan cu varza calita
Desert
Tort de ciocolata
Fructe
Bauturi
O cinzeaca de tuica
1 Butelca de apa minerala cu sau fara gaz
½ butelca (750 ml) vin exclusiv Horeca Premium Budureasca
1 ceasca de cafea sau ceai

Spectacolul Kerei Calita cu viori, taraf, cantece si dansuri .
Totul doar pentru 150 lei, ziua bucuriei.