Spun inteleptii din mahalaua Calicilor Domnesti, cum ca a toate ziditorul in nesfarsita-I mila Sa, spre a-i ferii de vesnicul foc al ghenii, a lasat locuri de ispasire pentru pacatosii neamurilor, anume alese carciumi de alean si inima plansa sortite-n veac a-si implini menirea dupa priceperea si umorile celor intamplati ale fi jupan trecator.

Si acei intelepti, iti spun, asa intr-o doara povestea popasului „La Iancu”, din strada Blanarilor, din gura hanului cu tei. S-a aflat veste de carciuma lui Iordache de pe ulita Covacilor, de stiai vinurile Dragasanilor cu tarie si soare. Dupa tradarea cea mare, s-a imbuibat orasul cu carciumi felurite: Leul si carnatul, Mica Pariziana, Pisica neagra, La zece mese si…stabilimente de restaurante cu poveste si nemurire. Au tot trecut razboaie si tradari, si azi, onoratii parlamentari, muzeografi, pictori sculptori, scriitori, academicieni, mananca din talgere de argint, la o binestiuta locanta, undeva pe langa manastirea Antim, cu numele predestinat Jaristea.