Larousse-ul

Biblia gastronomiei lumii Oicumeniei

larousse gastronomic KERA CALITA

Retete

Salata A la Russe cu Roast Beef

Batal la cuptor si jumari de pastruga

Gutuiu, mere, dovleac si nuci coapte la cuptor

Piftie de cocos cantator si salata de telina cu nuci si piept de curcan

Ied  de Tismana, copt in mirodenii

Rontaitoare de toamna

Gustari de toamna

Ardei iute cu ciuperci, struguri si kiwi ; branza de capra cu ulei de masline, bazilicum, zaatar, cimbru, piper si anason.

Salata de iarna cu avocado, porumb, frunze de ceapa verde, gogosari, struguri, hrean, ghimbir…si maioneza.

 

2

 

Sarmalute in foi de vita

Salau pane

Batog de pastruga

Salata de boeuf

Salata  de vinete ragateana

Coroana din cotlete de porc

Miel cretan la cuptor

Pulpa porcului iberic

Pulpa de batal  umpluta cu spanac

Buseuri cu salata de potarniche

Semnite otomane cu dovleac copt

Salata A la Russe

Zacusti de vinete  si icre de fasole

 

Terina de somon

 

Corvina intreaga la cuptor cu telina, creveti si purea de cartofi

 

Salata din icre de crap

Pasteta de scrumbie afumata

Salata de nisetru afumat

Somn intreg cu tarhon si salvie

Zacusca de somn

 

Separator de aperitiv cu zacusca de peste, icre de stiuca, unt de sardele si rulou de somon afumat.

Spata de berbec umpluta cu praz si morcov in sos de smantana.

Spata de berbec cu varza murata in sos de smantana cu boabe de mustar

Rata intreaga la cuptor cu varza calita

Gasca intreaga la cuptor cu pilaf

Crap umplut pe sos de masline si surimi

 

Savant mezelic din fructe de mare

Ragout de mistret

Curcan sucombat pe varza calita

Gustare engomion grecescu

Gherlanduri de nisetru

Eglediseli cu costite de caprioara, piept de gasca indopata si vanat din mistret

Mezelic „Ajunul Craciunului”

Platouri cu fripturi de porc si carnati de sfanta sarbatoare a Craciunului

Mezelicuri a la Jaristea

Pastruga la jar cu legume coapte

Purcel de lapte la cuptor

Pulpa de rata si muschiulet fraged de porc iberic

Somon in cruste de nuci cu orez alb

 

Berbecut la platou cu cartofi lyonaise

 

 

Cozonac cu nuca de Paste

Crap intreg provensal

Gaina umpluta cu sos de pere

Oua rosii de Paste

Rondele de somn la cuptor cu sos spaniol

 

 

Sarmale in foi de varza murata a la Kera Calita

Scrumbii proaspete de Dunare

Separator cu salata de vinete, zacusca de vinete, fasole batuta si gusa de curcan umpluta

Separator cu unt de sardele, icre de crap, zacusca de somn si rulada de somon umplut cu masline zdrobite

Stiuca umpluta