Ultimele noutati ale spectacolului

 

 

 

 

 

 

 

Darul unic in lumea carciumilor cu marire este chiar stapana casei Kera Calita, ce spune istorii levantine scrise de dansa insasi, si de scriitorul oficial al casei Horia Pana, stranepot de Caragiale. Asa se intampla de 25 de ani, tine cronica Bucurestilor la zi si umple tipsiile de argint pe asta lume miscatoare cu stralucitoare feluri de mancare, rupte din mierea si laptele pamantului.

 

 

O lege a pamantului romanesc, a fost accea ca fiecare curte domneasca, curte boiereasca, mai tarziu  hanurile si carciumile  erau frumos zugravite si colorate de tarafurile lautarilor cu ochi visatori si adanci.

Taraful Jaristei se cheama „Craii de Curtea Veche”, alcatuit din:

  •  la tambal ordinele si poruncile in stanga si in dreapta sunt date de nepotul lui Faramita Lambru, Bob Lambru
  • la clarinet, cel ce ridica scena este Haralamb Chiriac plin de vapai mistuitoare
  • la acordeon, abia caftanit, jun politicos, fumega intinzand harmonicul, fara galcevi, dumnealui Rudolph Valentino
  • la contrabas, canta ca la balul regal, Robert Buica, plin de eleganta fireasca a lautarilor

 

Cantareata tarafului, se numea pe vremuri „gurista”, azi preafrumoasa santeuza a Jaristei, se cheama Gabriellee Haraza, salvatoarea sufletelor ostenite.

 

 

 

Dulceata cantecului chinuitului sau suflet de artist, Doru Tufis, purtator al melodiilor anilor ’60, ’70 , de la Romantic si Mondial, este muzica minune cu susur dintr-o fermecata poveste..

Cand ingaduie stapana casei, se produc pe scena:

 

Duetul mexican, navigheaza precum vizirii imperiilor, iar cantecele lor mexicane, sunt lacas de uitare a ceasornicelor, Dona Ana Maria Petre, cu folos sotia adzecului Alfredo Camacho sunt faimosi in miradorul Kalitei.

 

Danseaza soarele?

Danseaza marea?

Danseaza speranta?

Nu, nicidecum doar sufletele noastre se misca catinel odata cu cele 2 perechi de dansatori ce se tanguie usor precum lanurile surde de stuf, danseaza pentru iertarea pacatelor lumesti,