Principele Moștenitor al Coroanei României, cât și Missy a trebuit, în 1892, să se rupă de Prințul George, de Londra și de tratațiile de la Savoy ale lui Escoffier, pentru a se muta la București, unde, din 1914, a devenit Regina Maria a României.

         În grandiosul Palat Cotroceni (reședință oferită, în urbea dâmbovițeană, de unchiul lui Ferdinand, Regele Carol I) sau în Castelul Peleș, reședința de vară de la Sinaia, Principesa și, apoi, Regina Maria și-a impus cu fermitate gusturile, inclusiv în materie de bucătărie. Dacă soțul ei Ferdinand, de sobră educație cazonă prusacă, ca și unchiul său Carol, nu era ceea ce se cheamă un gourmet, preferând, încă de la micul dejun, mâncărurile simple și sățioase, precum fripturile, ouăle prăjite și șnițelul cu cartofi, Regina Maria, bântuită de nostalgiile culinare londoneze, era susținătoarea rafinamentelor gastronomice, și, asemenea mamei sale, Marea Ducesă Maria Alexandrovna, dădea oricând felia de carne cu panadă pentru o farfurioară cu două-trei blinii cu caviar de Vâlcov.