Codul bunelor maniere in gastronomie
Acele firimituri blestemate
Sunt Kera Calița ot Jariștea Locantă din Bucureștii Vechi și nu vreau să las nimic la voia întâmplării, nici cele mai mici amănunte care pot decădea arta culinară de la rangul de festin.
La masă, se întâmple adesea să îți cadă firimituri de pâine pe piept sau pe jabou. Bun înțeles, nu poți rămâne așa și, în consecință, ți le scuturi discret de îndată ce le-ai observat. Unii se vor întreba atunci la ce mai e bun șervetul imaculat care ți-a fost lăsat pe masă. Ei bine, acesta nu se agață la gât, ci se așază în poală. Dar nu cumva să te folosești de el pentru a te șterge la gură de sos! Pentru aceasta folosești discret un șervețel de hârtie, tamponând ușor buzele.
Dar nu trebuie să te scuzi pentru firimiturile de pâine pe care le-ai făcut pe fața de masă, cum nu e frumos să încerci să plimbi tacâmurile prin farfurie.
Vă aștept cu ighemonicon la Jariștea Locantă, în fiecare seară, unde mă puteți întreba tot ce trebuie să facă oaspeții într-un local care ține rangul dupa tipicul de altădată!