Larousse-ul
Biblia gastronomiei lumii Oicumeniei
Retete
Șalău Meunière
Curcan umplut cu castane
Purceluș de lapte copt la cuptor
Filet mignon
Coquelet de Bretagne
Salata de boeuf
Șalău Bonne Femme
Confit de canard
Rață în untură
Cassoulet – tocană de carne și fasole
Navarin – tocană de berbecuț cu legume de primăvară
Ratatouille
Ragout – amestec de carne, legume și cartofi, cu sos
Clafoutis – pandișpan cu fructe
Tartelette de conversation
Timbale sau „timbala” cu umplutură de fructe de pădure, mure sau zmeură
Crepes Suzette
Boeuf bourguignon
Boeuf a la bourguignonne
Supa Xavier
Supa Veloute
Consomme
Bouillon
Bourride setois
Bouillabaise
Supa Gratinee des Halles
Supa de ceapă a la Stanislas
Supa de ceapă din Montmartre
Raclette
Fondue
Les croquettes
Les Boulettes
Piept de rață cu varză albă călită
Foie gras cu piersici caramelizate
Pate de foie gras
Rulouri de jambon de Bayonne cu foie gras si piment de l Espelette
Escalop
Tocană de limbă
Coq au vin
Pui Marengo cu creveți
Zingara
Cordon bleu
Stroganoff
Turnedo Rossini
Batog de crap
Mușchi de vită Wellington
Charlotte royale
Orez cu lapte, zmeură și bezea deasupra
Jumări picante de iepure
Pârjoale
Antreuri de pește și brânză
Roast beef umplut cu sparanghel
Chișcă (stomac de porc umplut)
Tarte cu fructe marca Jaristea
Talger cu fructe de mare
Caviar de morun din marea Azov
„oeufs brouillés forestiere“
„esturgeon du Danube a la parisienne“
File de vită „în stil Dauphinois”
Aspic de „foie gras”
Trufe de ciocolată
La pièce de résistance – Păun întreg la cuptor, împodobit cu coroana lui maiestuoasă
Hulubi făcuți pe jăratec sub formă de pară
Rățoi fuduli întregi, picurați cu sos de portocale și sos de alone sau întovărășiți de varză albă călită încetișor
Kreatopita – plăcintă grecească de carne
„Șalăul Doamnei Casnice”, ce i se mai zice și Bonne Femme,pregătit cu sos de ciuperci, vin alb, unt și smântână dulce
Sagesse du bonhomme – plăcintă de creier
Soufflé Tartuffe de legume
Bucătarii pe scenă cu satârele lucitoare la plăcerea musafirilor
Mezelicuri de peste
Tort diplomat cu fructe de padure si orhidee naturale
Tort cu portocale, mandarine si kiwi
Negresa cu bezea
Tort de mere
Tort cu branza si crema chantilly
Rulada de pandispan, umpluta cu crema de fructe de padure si glazura de ciocolata
Cruson
Vudca
Rulada florentine, pomana porcului si rata pe varza
Clapon cu mujdei, mamaliga si cartofi intregi la cuptor
Hors d’oeuvres cu galantina de rata cu fistic, pate de iepure, batog de chefal, tartelete cu svaiter si sparanghel, branzeturi din Peloponez cu jeleu, canapele cu limba afumata, ecler cu scrumbie si buseuri cu scoici de mare
Muschiulet de caprioara „ca la Cozia” cu cartoafe coapte si sofran, frigarui de mistret vanatoresti cu cascaval Penteleu, piept afumat, ficat si rinichi de mistret, champinioane, rata cu portocale, sarmale mexicane din carne de gaina in foi de vita;
Mezelicuri de carne de la abatoarele Giurgiu de Dunare: tobă babană, caltabos tapan, leber de ficat, jumari tarnosite, sorici facut la paie, jambon Daia, piftie cu usturoi si branzeturi de oi si vaci, grase si slabe, sarate si desarate cu chimion si anason
Fasole cu ciolan – mancarea nationala
Morun pisat cu migdale zahar, piper si scortisoara
Terina de iepure cu nucsoara, cirese confiate si cognac vechi
Placinta de mere cu nuca si placinta de dovleac cu scortisoara
Mezelic Soberano
Mezelic Campesino
Gascani fripti ingalonati cu pene
Expozitie culinara a la Jaristea
Rulada de purcelus de lapte cu turte de malai si varza calita
Rulada de berbecut cu bulgur
Piept de rata caramelizat in portocale, curmale si fructe de padure
Mezelicuri cu piftie de curcan, cu pasteta de somon cu pastrav afumat, somon tartar, branza cu chimen pe canapea de castraveti
Berbecut de Tismana la cuptor, cu dovleac copt
Piept de curcan cu pere in vin si cirese confiate, pe canapea de gutui caramelizate
Crap chaud-froid
Purcelus de lapte copt la cuptor, cu sorici crocant si vin alb dulce
Salata de telina cu roast-beef de Paris
Limbi de muschi de vita cu castraveti acrii, hrean si cirese confiate pe canapea de orez
Salata boeuf in forma de arici si turn
Rulada de spanac cu seminte de pin si ginepro
Salata tabule
Muschi de vita in aluat de paine cu mere coapte,frisca si struguri
Salata A la Russe cu Roast Beef
Batal la cuptor si jumari de pastruga
Gutuiu, mere, dovleac si nuci coapte la cuptor
Piftie de cocos cantator si salata de telina cu nuci si piept de curcan
Ied de Tismana, copt in mirodenii
Rontaitoare de toamna
Gustari de toamna
Ardei iute cu ciuperci, struguri si kiwi ; branza de capra cu ulei de masline, bazilicum, zaatar, cimbru, piper si anason.
Salata de iarna cu avocado, porumb, frunze de ceapa verde, gogosari, struguri, hrean, ghimbir…si maioneza.
2
Salata de boeuf
Salata de vinete ragateana
Coroana din cotlete de porc
Miel cretan la cuptor
Pulpa porcului iberic
Semnite otomane cu dovleac copt
Salata A la Russe
Zacusti de vinete si icre de fasole
Separator de aperitiv cu zacusca de peste, icre de stiuca, unt de sardele si rulou de somon afumat.
Spata de berbec umpluta cu praz si morcov in sos de smantana.
Spata de berbec cu varza murata in sos de smantana cu boabe de mustar
Rata intreaga la cuptor cu varza calita
Gasca intreaga la cuptor cu pilaf
Crap umplut pe sos de masline si surimi
Ragout de mistret
Gherlanduri de nisetru
Purcel de lapte la cuptor
Crap intreg provensal
Gaina umpluta cu sos de pere
Oua rosii de Paste
Rondele de somn la cuptor cu sos spaniol
Sarmale in foi de varza murata a la Kera Calita
Scrumbii proaspete de Dunare
Separator cu salata de vinete, zacusca de vinete, fasole batuta si gusa de curcan umpluta
Separator cu unt de sardele, icre de crap, zacusca de somn si rulada de somon umplut cu masline zdrobite
Stiuca umpluta