Revelion cu fast și pompă la Jariștea Locantă –savoarea unică a timpurilor de altădată

Revelion cu fast și pompă la Jariștea Locantă –savoarea unică a timpurilor de altădată

Telefoane: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868

[/cl_custom_heading]
Revelion cu fast și pompă la Jariștea Locantă –savoarea unică a timpurilor de altădată
De Anul Nou 2025, tu meriți tot ce e mai bun, mai distins, mai dichisit, ca un goblen presărat cu toate diamantele firii și simțirii! Iar Jupâneasa lucrează deja pentru împlinirea acestui deziderat și îți promite un spectacol nimbat de aștri, plus un festin pe măsură, desăvârșit de măiaștri și binecuvântat de Cornucopie. Din vrerea și sub auspiciile păstrătoarei ultimei chei a Bucurescilor Vechi, la orele opt seara, se va fi revărsat din nou cornul abundenței, așa cum este acesta îndelung lustruit și ferchezuit de baș-bucătarii, somelierii și artiștii Casei:
Paradă de bogate mizilicuri împodobite cu beteală
-migălită balotină din file de doradă umplut cu sparanghel muiat în Madeira și ușor tras în unt clarifiat
-răsucitură de mușchi de vită Charolaise temeinic îndesat cu ficat de rață de la curțile dorului lui Vatel
-grozavă terină de căprioară cu belșug de afine și rafinată crustă de fistic sicilian
-„Pohta lui Neptun” – cochilii de Saint-Jacques umplute cu mozaic de fructe de mare și creveți roz
-răsfăț de cremă de brânză frecată cu izmă
-galantină de iepure de câmp în aspic tremurător
-piftie de bibilică ambetată de muzică și-amor
-medalion de somon fumé cu capere murate din Puglia cea bătută de sirocco
-măsline Amphissos din livezile zeilor de lângă Volos
-recital crocant de culori și gusturi cu vegetale felurite
Sublimă pescărie din Nordul Evropii
-filet de lup-de-mare cu sos tartar, adăogit cu buchețele de conopidă stropite cu unt irlandez și carote picante
Minunății de gală pentru pofticioși rutinați
-foie gras cu dulceață provocatoare de ardei iute „à la manière de Petit Paris”
-mușchi de mistreț ținut șase zile la marinat în vin cu mirodenii, ținut ore în șir la foc mic de cuptor și stropit din belșug cu sos vânătoresc „Țușpais” din vin roșu sec și smântână
-prepeliță în „sauce caramel beurre salé” agrementată cu „purée de broccoli au bouillon de volaie”
Deliciul neasemuit al cofetarului Corso
– tort Diavolo în stil Michel Corso „Mona Lisa de Volontiers”, cu cremă spumoasă de unt frecat cu zahăr și esență de vanilie, împreunată apoi cu potop de fulgi de cacao și pelete de ciocolată belgiană picurate subtil cu Grand Marnier
Asortiment de beuturi din lumea întreagă
-Gin tonic cum îi plăcea Reginei Elisabeta a II-a, din 12 ierburi aromate și frunzulițe distilate ca la Buckingham Palace
-Aperol Spritz cu suc de lime, coajă de portocală și rozmarin
-Campari Orange cu zeamă proaspăt stoarsă de portocale „sanguinelle”
-Cuba Libre făcut ca la casa de vacanță de la Varadero a lui Al Capone, cu o parte rom cubanez, două părți de cola și un strop de suc de limetă
-Whiskey Jack Daniel’s, creat, filtrat şi maturat în Lynchburg, Tennessee
-Vinars de Jidvei VSOP, galben-brun cu accente chihlimbarii, arome de vanilie, condimente, caramel și smochine, gust aluziv de scorțișoară, migdale, cuișoare și nuci prăjite
-Vișinată de casă pritocită în tihnă la Siliștea Snagovului
-Afinată licoroasă din Bucovina, în damigeană fiind scăpată și o păstaie de vanilie de Madagascar
-Țuică bătrână de Văleni, cu risipă de mărgeluțe după ce a fost învechită în butoiaș din lemn de dud
-Cremă irlandeză de whiskey, cu textură catifelată, bântuită de note expresive şi captivante de ciocolată şi alune de pădure, completate cu accente delicate de cafea
-Absolut Vodka din apă de ghețar din Laponia, distilată de un număr secret de ori la Åhus, după metoda din 1879 a lui Lars Olsson Smith
-Martini cu două măsline verzi, așa cum prefera Frank Sinatra la barul de la Caesars Palace din Las Vegas
-Cupaj alb Bravoure de Sauvignon Blanc și Pinot Grigio cu arome citrice și florale, un vin proaspăt, plăcit, revigorant, ideal pentru antreuri
-Château Cristi Malbec Rosé din roada anului 2021, obținut prin presarea ușoară și delicată a strugurilor întregi, fără desciorchinare, cucerind cu aromele sale de fructe exotice
-Rouge de Malbec & Saperavi, un cupaj inspirat între un soi originar din Argentina și unul din Georgia, înnobilat în baricuri de stejar timp de 12 luni și captivând cu arome delicate de mure, coacăze negre și violete
-Pepsi Cola, sucul răcoritor și dătător de energie, gândit la 1890 de farmacistul Caleb Bradham din Carolina de Nord
-Mirinda, nectar aromitor de portocale, care aduce întotdeauna zâmbetul pe buze
-Ceaiuri din Ceylon preparate englezește, cu mansuetudine și rafinament, ca la Harrod’s
-Cafeluțe etiopiene făcute la ibric pe nisip precum în caravanserai
-Cappuccino de culoarea straielor călugărului Marco d’Aviano, care, la bătălia de eliberare a Vienei de sub asediul otoman, a diluat cafeaua turcească cu cremă de lapte
-Clondire de apă cu și fără bule
…și, bineînțeles, o cupă de vin spumant, perlat cu grație!
Muzici și faze în regia Jupânesei
-Kera Calița dă culoare cabaretului culinar cu historiile sale, în care fiorul epocilor trecute flamboiante se combină cu extazul întâmplărilor culese din cronicile cu parfum de nostalgie
-dezlănțuirea Tarafului Crailor de Curtea Veche pe ritmuri din timpuri mai vechi sau mai noi, trecând în reviste cele mai însemnate cântece de lume
-Fatima – Baiadera Gitana propunând o incursiune în mahalaua de mătase interbelică
-Leonard, Prințul cu voce de aur al Jariștei, într-o demonstrație virtuozotate a unui peregrin rătăcitor printre comorile partiturilor
-DJ set cu muzică de dans pentru toate gusturile
-Invitatul-Surpriză al Nopții Magice, un nume de referință al muzicii ușoare românești într-un recital de pomină al nopții dintre ani
Obolul trecerii într-un An Nou proteguit de larii și penații Jariștei
– 900 de coroane suflate cu aur sau 900 de lei noui
Cum se capătă locuri la ospăț și spectacolul de Revelion
-într-o astfel de noapte luminată de feerice focuri de arificii va fi, ca de obicei, mare îmbulzeală la porțile Jariștei, așa că e musai să se facă din timp cuvenita rezervațiune la unul dintre numerele de telefon: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868!
…Fie ca anul ce vine să vă aducă 2025 de noi pricini de Sărbătoare, Bucurie și Iubire! La Mulți Ani, iubiți amici ai Kerei Calița și ai Jariștei Locante!
[vc_row][vc_row][vc_row][vc_row]