Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat

Se stie, Sfantul Apostol s-a nascut in cetatea Vitsaida si i-a fost coleg Domnului nostru Isus Hristos la invatatura celui numit Ioan Botezatorul . Poate de aceea a fost primul dintre cei ce l-au urmat pe Isus, pentru aceasta s-a chemat in povestea sfanta ,Intaiul Chemat. Cand Isus, dupa resurectie, s-a aratat ucenicilor si le-a poruncit – Mergeti, invatati toate neamurile !- sortii sai au fost pentru Scitia minor , neamurile dintre Tracia si Macedonia, pana la fluviul Istros. S-a nevoit in pamantul Dobrogei si a suferit martiriul rastignirii pe crucea celor doua grinzi incrucisate, numita apoi crucea Sfantului Andrei.
Poporul dacic a numit ziua de 1 Decembrie Ziua Lupului si dupa cum se stie lupul era totemul sau, asa ca pe buna dreptate inceputul anului dacic se stabilise in aceasta zi . Ziua era, de altfel, in credinta populara si ziua strigoilor, cu sabaturi intre strigoii vi si morti, era ziua cand ieseau la prada lupii si strigoii. Poate credintele dacilor indreptatesc mai mult a-l numi Apostolul Romanilor dupa semnificatia zilei decat dupa faptele sale, crestinismul romanilor vine de la Sfantul Pavel, din sudul peninsulei, adus de pastori in pendularea lor neintrerupta.
Kera Calita

UN PACHET LA INDEMANA FIECARUIA
30 noiembrie – serbarea Apostolului Andrei

Mezelic fierbinte :

-fudulii de porc trase la tigaie
-ficatei de curcan fripti in bere neagra
-fudulii de cocos sote
-coaste de porc prajite
-carnaciori subtiri la gratar
-cartofi copti si orez alb
-muraturi

Felul II :

-Schnitzel Palermo cu piurea de cartofi
Sau
-Piept de pui Bacalbasa cu smantana si marar

Desert :

-clatite cu magiun de prune

De beutura : alcooluri tari si spirtoase, vinuri de Dealul Mare albe si rosii, borvizuri si racoritoare
Spectacolul Kerei Calita cu instrumentisti, Eviva Mexico, cantece din fericite vremuri, Gabrielle Haraza de cu seara pana-n zori.
Mermerisirea de numai cativa craitari 100 lei.