Sfantul Ioan Botezatorul – 7 ianuarie

Dintr-u inceput Ioan Botezatorul a fost pastor de capre in pustia Iordanului si chip de om nu i-a stat in fata ochilor pana la varsta barbatiei.

Se hranea cu miere salbatica, cu lacustele desertului si cu lapte de la caprele sale, iar straiele si le rostuia din parul ce-l tundea de pre dansele.

Si langa piatra de-i era noaptea capetaiu, se nimerise un butuc si cand ii vinea a se ruga Domnului, sarea o data peste butuc si zicea : “Asta tie, Doamne!” , apoi sarea inapoi si spunea”Asta mie, Doamne!”, pana ce ostenea.

Si s-a intamplat de un sarman calator, plecat in hagialac, a trecut peste apa Iordanului si a cerut la Ioan gazduire si drept plata dreapta, l-a chemat cu sine, spre templul cel mare din sfanta cetate a Ierusalimului.

Si tare s-a minunat sarmanul pastor de intortocherea mestesugita a rugilor, de bogatia podoabelor, de strambatatea mieroasa a preotilor si de ticalosia turmei credinciosilor inchinatori.

S-a intos apoi la bastina sa si a continuat a se ruga dupa mintea si invatatura sa, sarind peste buturuga:  “Asta tie, Doamne!” si apoi “Asta mie, Doamne!”.

Si cand Fiul Domnului, Cel de o fiinta cu Tatal, fost-a a face legamant cu lumea aceasta, prin taina botezului, si-a ales de nanas, nu pe cel mai mintos sau cel mai invatat dintre fii oamenilor, ci pe cel cu sufletul cel mai curat dintre ei, pastorul de capre din pustia Iordanului, Sfantul Ioan Botezatorul.

 

Lacustele Jaristei arata cam asa :

Salata de telina cu nuci, curcan si lipie

Felul II

Un cocosel de munte intreg cu cartofi la cuptor si muraturi felurite

Desert

Saraiglie cu sirop de trandafiri

Tuici si afinata/visinata, vinuri albe si rosii la carafe de Valea Calugareasca, ape minerale cu bule si fara, ceaiuri, cafele, sucuri gama Pepsi, fructe

Spectacolul Kerei Calita

La botezul Ioanilor si Ioanelor la Kera Calita nasul va scoate din punga

100 lei de mesean