Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți trimite
degrabă alte feluri de bucate acasă!
Astfel, în orișice zi a săptămânii, de luni până duminică fără nicio întrerupere, între ceasurile zece ale dimineții și șapte ale serii caretele Locantei Jariștea cutreieră Bucureștii de la un capăt la altul pentru a onora cu iuțeală toate comenzile onor clientelei pofticioase.
Dacă vă e dor de bucate alese, e de ajuns să le cereți la unul dintre numerele de telefon binecunoscute – 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868 – fie și numai cu 90 de minute înainte! Aceste noi rețete gustoase sunt gătite cu știință după vestita carte „Dictatura Gastronomica” a lui Constantin Bacalbașa.
Iată ce noi bunătăți fără seamăn puteți comanda și iute le veți primi:
ANTREURI FĂLOASE
-
Învârtitură de mare fason cu somon,brânză de capră și spanac fraged – 200 gr – 39 lei
-
Ruladă haiducească de brânză de burduf dreasă cu chimion – 200 gr – 29 lei
-
Rulou franțuzesc de cașcaval cu struguri păstrați la beci pe pat de fân cu flori – 200 g – 30 lei
-
Icre cantemirești de crap tescuite ademenitor – 200 gr – 32 lei
-
Zacuscă macedoneană dichisită de vinete „Pana Corbului” – 200 g – 33 lei
-
Pastetă de pește sulemenită ca în timpurile fanariote pe Podul Beilicului – 200 gr – 31 lei
-
Rulada de cocos cu ierburi de province -200 gr – 37 lei
-
Rulada ardeleneasca de branza cu sunculita si ceapa rosie – 200 gr- 34 lei
-
Zacusca de somn – 200 gr – 48 lei
CIORBE BINE GĂTITE
-
Ciorbă de burtă otomană, adecă schembea cu smântână – 350 ml – 23 lei
-
Ciorbă neaoșă de văcuță cu zdrențe de ou – 350 ml – 23 lei
-
Ciorbă dulce–acrișoară cu bulgărași de perișoare – 350 ml – 23 lei
MÂNCĂRURI SĂȚIOASE CU MIREASME
-
Sarmale bucovine cu varză si mămăligă – 300 g – 4 sarmale – 38 lei
-
Tochitură regală din porc, pui, vită și cârnați,lângă mămăligă solară – 250/150 grame – 49 lei
-
Mușchiuleț de purcel învelit în foaie de șunculiță și frunză verde de lăptucă, cu garnitură de cartofi copți întregi – 250/150 grame – 58 lei
-
Pârjoale moldovenești copleșite de piureu de cartofi săpunari – 3 bucati – 300/150 grame – 44 lei
-
Mușchiuleț de berbecuț noaten în sos meșteșugit cu legume felurite – 200/150 grame – 76 lei
-
Pastramă de berbecuț la tigaie cu miroasne alături de mămăligă stropită cu jiu – 350 gr – 63 lei
-
Ceafă de mangalița la grătar și împresurată de cartofi copți – 200/150 grame – 43 lei
-
Mititei mai mari – 4 bucăți dolofane– 350 gr – 33 lei
-
Ciolan afumat cu iahnie de fasole – 200/150 grame – 49 lei
-
Trei cârnați mustoși de casă cu belșug de varză călită – 200/150 – 38 lei
-
Un cocoșel de munte întreg la ceaun servit cu cartofi gratinați dauphinoise – 400/100 grame – 69 lei
-
Piept de curcan cu pere, rețeta de taină a Kerei Calița – 200/150 grame – 48 lei
-
Ostropel boieresc din pulpe de pui fără os cu mămăliguță – 200/150 grame – 39 lei
-
Șnițele babane de pui cu sos gorgonzola și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 41 lei
-
Șnițele faine de curcan cu sos gorgonzola și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 41 lei
-
Șnițele vieneze imperiale cu piureu de cartofi aurii – 200/150 grame – 73 lei
-
Șnițel din mușchiuleț de porc și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 44 lei
-
Piept de rață leșească cu varză albă călită la cuptor– 300 gr –200/150 grame – 73 lei
-
Prepelite prajite – 3 buc – cu piureaua padurarului – 300 gr – 73 lei
-
Piept de curcan cu legume marunte – 200 gr / 100 gr – 53 lei
-
Cotlete de miel fripte cu cartofi copti – 200 gr /100 gr – 82 lei
-
Muschi de vita in sos de piper – 300 gr – 140 lei
PESCĂRIE A LA GURA PORTIȚEI
-
Jumări domnești de șalău în béchamel cu usturoi și mărar, cu mămăliguță alături – 200/150 grame – 55 lei
-
Șalău meunière după legile franțuzești lângă cartofi „nature” cu unt – 250/100 grame – 54 lei
-
Potcoavă de crap prăjit cu mămăligă – 250 / 100 grame – 45 lei
-
Saramură de crap lipovenească cu mămăliguță otova – 250/100 grame – 47 lei
-
Dorada corăbierului întreagă la grill, însoțită de orez Jasmine – 250/100 grame – 59 lei
-
Păstrăv întreg la grătar cu cartofi de Lungulețu fierți molcom cu sare de Telega – 250/100 grame –41 lei
-
Somon la grătar cu legume felurite – 300 grame – 89 lei
-
Somon in crusta de nuci cu orez salbatic – 200 gr/ 100 gr – 99 lei
MÂNCĂRURI DE POST
-
Fasole făcăluită cu oloi de 300 grame – 33 lei
-
Salată de vinete 300 grame – 37 lei
-
Iahnie călugărească, precum în cinul pustnicilor 300 grame – 35 lei
-
Pilafuri sârbesti 300 grame – 33 lei
-
Varză calită la foc molcom de cuptor pe lemne 300 grame – 32 lei
-
Zacuscă de vinete, cu alese legume din Gradinile Raiului 300 grame – 38 lei
SALATE DE GRĂDINĂ
-
Salată de varză albă„au naturel” cu mărar verde – 200 grame – 14 lei
-
Salată de primăvară din roșii, castraveți și cepșoare – 200 grame – 14 lei
-
Salata de muraturi – 200 grame – 14 lei
-
Salata de rosii cu busuioc – 200 gr – 14 lei
-
Salata verde – 200 gr -14 lei
-
Salata de sfecla – 200 gr – 14 lei
-
Salata de ardei copti – 200 gr – 16 lei
GARNITURI
-
Ciuperci fripte: 17 lei
-
Orez salbatic: 17 lei
-
Piurea de cartofi: 17 lei
-
Cartofi trasi in unt: 17 lei
-
Orez alb: 17 lei
-
Sote ciuperci: 17 lei
-
Legume fripte: 17 lei
EXTRA
-
Mujdei – 3 lei
-
Maioneza – 3 lei
-
Ketchup – 3 lei
-
Hrean – 3 lei
-
Mustar – 3 lei
-
Ardei iute – 2 lei
-
Smantana – 3 lei
-
Chifle – 2 lei
Dulce
-
Clătite cu ciocolata “Martha Bibescu” – 150 grame – 19 lei
-
Clătite cu dulceata de casa “ca la matusa Marica acasa” – 150 grame – 16 lei
-
Crema de zahar ars – 20 lei – 200 gr
BAUTURI
-
Pepsi – 12 lei – 0.25 l
-
Mirinda – 12 lei – 0.25 l
-
Sprite – 12 lei – 0.25 l
-
Apa Plata – 0.75 l – 14 lei
-
Apa Minerala – 0.75 l – 14 lei
-
Leffe Brun – 21 lei – 0.33 l
-
Leffe Blond – 21 lei – 0.33 l
-
Hogarden nefiltrata – 21 lei – 0.33 l
-
Corona – 21 lei – 0.33 l
-
Vinul Casei Alb – 90 lei – 0.75 l
-
Vinul Casei Rosu – 90 lei – 0.75 l