Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți trimite

degrabă alte feluri de bucate acasă!

Comanzi acum și peste un ceas și jumătate le ai pe toate la tine pe masă!

Cât de mult ne-ar pătimi vremurile, oricâte blestemății ar trimite asupra noastră, Kera Calița și Jariștea Locantă nu se lasă și se mută la tine acasă, încărcându-ți masa cu bucate românești, spre fala unei historii a pohtelor durată în veacuri, căci mulțămirea pântecelui va numaidecât să însemne și liniștea sufletului.

Astfel, în orișice zi a săptămânii, de luni până duminică fără nicio întrerupere, între ceasurile zece ale dimineții și șapte ale serii caretele Locantei Jariștea cutreieră Bucureștii de la un capăt la altul pentru a onora cu iuțeală toate comenzile onor clientelei pofticioase.

Dacă vă e dor de bucate alese, e de ajuns să le cereți la unul dintre numerele de telefon binecunoscute:

0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868

fie și numai cu 90 de minute înainte! Aceste noi rețete gustoase sunt gătite cu știință după vestita carte „Dictatura Gastronomica” a lui Constantin Bacalbașa.

Iată ce noi bunătăți fără seamăn puteți comanda și iute le veți primi:

ANTREURI GIUGIUC

Învârtitură de mare fason cu somon,brânză de capră cu cheag natural și spanac fraged – 200 gr – 27 lei

Ruladă haiducească de brânză de burduf dreasă cu chimion – 200 gr – 21 lei

Rulou franțuzesc de cașcaval cu struguri păstrați la beci pe pat de fân cu flori – 200 g – 22 lei

Icre cantemirești de crap tescuite ademenitor – 200 gr – 23 lei

Zacuscă macedoneană dichisită de vinete „Pana Corbului” – 200 g – 23 lei

Pastetă de pește sulemenită ca în timpurile fanariote pe Podul Beilicului – 200 gr – 22 lei

CIORBE BINE DRESE PENTRU BURDIHANE ALESE

Ciorbă de burtă otomană, adecă schembea cu smântână – 350 ml – 17 lei

Ciorbă neaoșă de văcuță cu zdrențe de ou – 350 ml – 17 lei

Ciorbă dulce–acrișoară cu bulgărași de perișoare – 350 ml – 16 lei

 

MÂNCĂRURI CU ȘART DE ALTĂDATĂ

Gulaș de vită ardelenească cu paprică – 200/150 grame – 38 lei

Tochitură regală din porc, pui, vită și cârnați,lângă mămăligă solară – 250/150 grame – 39 lei

Mușchiuleț de purcel învelit în foaie de șunculiță și frunză verde de lăptucă, cu garnitură de cartofi copți întregi – 250/150 grame – 40 lei

Creier măcelăresc ghizdav cu verdeață de sezon – 300 gr – 25 lei

Creier„pane au four”, gigea cu lămâie – 300 gr – 25 lei

Pârjoale moldovenești copleșite de piureu de cartofi săpunari – 3 bucati – 300/150 grame – 32 lei

Vita,patenta Jaristea cu legume si orez – 150/100/100 – 45lei

Mușchiuleț de berbecuț noaten în sos meșteșugit cu legume felurite – 200/150 grame – 45 lei

Pastramă de berbecuț la tigaie cu miroasne alături de mămăligă stropită cu jiu – 350 gr – 40 lei

Ceafă de mangalița la grătar descântată cu mirodenii și împresurată de cartofi copți – 200/150 grame – 32 lei

Mititei mai mari – 4 bucăți dolofane– 350 gr – 20 lei

Ciolan afumat cu iahnie de fasole – 200/150 grame – 27 lei

Cârnați mustoși de casă cu belșug de varză călită – 200/150 – 26 lei

Musaca tradițională grecească podidită cu smântână proaspătă – 300 grame – 32 lei

Un cocoșel de munte întreg la ceaun servit cu cartofi gratinați dauphinoise – 400/100 grame – 50 lei

Jumătate de pui durduliu gătit în stil vânătoresc și servit cu mămăliguță – 500/100 grame – 35 lei

Piept de curcan cu pere, rețeta de taină a Kerei Calița – 200/150 grame – 38 lei

Ostropel boieresc din pulpe de pui fără os cu mămăliguță – 200/150 grame – 30 lei

Șnițele babane de pui cu sos gorgonzola și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 30 lei

Șnițele faine de curcan cu sos gorgonzola și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 200/150 grame – 35 lei

Snitel din muschiulet de porc și cartofi zdrobiți cu adaos untat – 350 gr – 200/150 gr – 37 lei

Șnițele vieneze imperiale cu piureu de cartofi aurii – 200/150 grame – 43 lei

„Răsfăț de Versailles”: mușchiuleț de vițel „filet mignon”în sos de cognac cu orez bob ales –250/100 – 69 lei

Piept de rață leșească cu varză albă călită la cuptor– 300 gr –200/150 grame – 53 lei

Jumări domnești de șalău în béchamel cu usturoi și mărar, cu mămăliguță alături – 200/150 grame – 32 lei

 

PESCĂRIE A LA GIORNO

 

Șalău meunière după legile franțuzești lângă cartofi „nature” cu unt – 250/100 grame – 33 lei

Plachie de crap împodobită și mămăliguță de bon–ton – 250/100 grame – 32 lei

Saramură de crap lipovenească cu mămăliguță otova – 250/100 grame – 32 lei

Dorada corăbierului întreagă la grill cu rocă vulcanică, însoțită de orez Jasmine – 250/100 grame – 39 lei

Păstrăv întreg la grătar cu cartofi de Lungulețu fierți molcom cu sare de Telega – 250/100 grame –29 lei

 MÂNCĂRURI DE POST

Fasole făcăluită cu oloi de 300 grame – 22 lei

Mâncărică smerită de praz cu măsline 300 grame – 22 lei

Salată de vinete 300 grame – 22 lei

Iahnie călugărească, precum în cinul pustnicilor 300 grame – 22 lei

Pilafuri sârbesti 300 grame – 22 lei

Tocănită de ciuperci culese din pădurile de taină 300 grame – 22 lei

Varză calită la foc molcom de cuptor pe lemne 300 grame – 22 lei

Zacuscă de vinete, cu alese legume din Gradinile Raiului 300 grame – 22 lei

Placintă de mere din gradinile lui Adam 200 grame – 17 lei

 

SALATE TRUFANDA

Salată de varză albă„au naturel” cu mărar verde – 200 grame – 9 lei

Salată de primăvară din roșii, castraveți și cepșoare – 200 grame – 12 lei

PLĂCINTE ABURIND, DE–ABIA SCOASE DIN CUPTOR!

Plăcintă„Jariștea”cu ionatane de Voinești– 200 gr / 17 lei

Plăcintă„Jariștea”cu dovleac de Plovdiv –200 gr / 17 lei

Plăcintă„Jariștea”cu brânzică dulce și stafide sultanine – 200 gr / 19 lei

Clătite cu ciocolata “Martha Bibescu” – 150 grame – 12 lei

Clătite cu dulceata de casa “ca la matusa Marica acasa” – 150 grame – 8 lei

KERA CALIȚA vă dorește o masa tihnită, poftă de viață și de toate bunătățile Pământului! Precum la Jariștea din totdeauna!