Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr într-o parabolă culinară la Jariștea Locantă
Bogatul nemilostiv și săracul Lazăr într-o parabolă culinară la Jariștea Locantă Kera Calița își poftește mosafirii la Locantă sâmbătă, 2, și duminică, 3 ale lui Brumar (noiembrie), de la ceasurile 6 ale înserării (18.00), spre a desluși împreună tainele acestei historii pline de tâlc din Evanghelie și pentru a se bucura de gustul ales al prăznuirii. Antreuri duhovnicești -jumări dichisite din carne de pe burta unui porc lânos de Mangalița -babic crud-uscat de Buzău, din carne de godăcel și de vită, condimentat cu mult piper și boia de ardei, presat și afumat cu -ghiudem tătăresc din vită și oaie făcut ca la Babadag -slăninuță afumată la jăratec din talaș și crenguțe de cireș -telemea de oaie adusă dintr-o piață din Ibrăila -pastetă de păstrăv afumat și păstrat în cetină de brad -tarama din icrișoare moi de crap prins în năvoadele aruncate în apa fermecată a Siliștei Snagovului -măsline de Kefalonia, negre precum antracitul dar pline de gust ca în grădina Edenului -vegetale felurite, care înviorează masa și simțurile Deliciul de la festinurile de altădată -piept de rață pe varză albă călită cu mămăligă și ardei iute, fel de sațiu pentru care s-a făcut risipă de peștișori de ceapă, cimbru, chimen, [...]
Continue Reading ...