Protipendada vine să petreacă une soirée de neuitat la Jariștea Locantă

lucian26

lucian26

Protipendada vine să petreacă une soirée de neuitat la Jariștea Locantă

Dintotdeauna, orice soarea cu dichis în Bucurescii plini de fală însemna ca gentilomii la țol festiv să vină de mână cu consoartele eleganțate franțozește în stabilimentele de primă clasă ale urbei pentru a petrece ore feerice în cadre ca la Palat.

În amintirea acestor ocaziuni osebite ce au făcut din capitala Regatului un „Petit Paris”, Kera Calița își invită amicii la Jariștea Locantă sâmbătă, 11 octombrie, și duminică, 12 octombrie, de la primul ceas al înserării (carevasăzică 18.00), pentru a slăvi dimpreună cu dânșii acel usage du monde fără cusur ce reușea să mute preț de o seară Versailles pe malurile Dâmboviței.

Cuhnia a primit poruncă să aducă pe mese bucate alese:

Apéritif   pour occasions spéciales

-Salată de boeuf, cu carne de vită neînjugată și ținută în libertate pe o pășune ca a Raiului din Limousine, legume mărunțite cu har și cotropite nesamavolnic de o cremă fină de mayonnaise papistașă

Recital de artă culinară

-Boeuf Stroganoff, preparatul de gală care unește arta culinară a franțujilor cu apetitul rusesc greu de ostoit și a cărui rețetă a fost creată cu un veac și jumătate în urmă de bucătarul André Dupont, plecând de la cea mai bună carne de vită crescută în stepa melancolică pe pajiștile ocrotite de mesteceni tânguitori; pentru a obține maximum de frăgezime, chef-ul odihnea mai întâi carnea în cognac fin, apoi o părpălea repejor tăiată în fâșii subțiri sau cubulețe date printr-un pic de făină și adăuga un sos de cepșoară și ciuperci botezat din belșug cu smântână grasă, bașca o linguriță de muștar. Jupâneasa va veghea ca tot acest ritual gastronomic să fie respectat întocmai!

Deliciu ca pe Valea Loirei

– Crêpes Suzette, rețeta de clătite franțuzești cu sauce de portocale cu liqueur, unt și caramel

Vorbe alese și cântări meșteșugite

– Kera Calița lămurește noima petrecerilor cu ștaif, așa cum aveau loc zaiafeturile tocmite pentru obrazele subțiri în Bucurescii Vechi, unde se respecta cu strășnicie tot dichisul marilor banchete și reuniuni ale protipendadei

-Taraful Crailor de Curtea Veche se deslănțuie ca la Ritz, atunci când se produceau acolo muzicanții români din stirpea lui Grigoraș Dinicu

-Hrisanta, Fatima Gitană, cântă ca o divă după ce a visat-o șapte nopți la rând pe Edith Piaf susurându-i la ureche șansonete lui Marcel Cerdan

– Leonard, truverul Jariștei, scoate la iveală o colecțiune de melodii nemuritoare ale lui Charles Aznavour, Jacques Brel și Yves Montand

Obolul

-câte 150 de dubloni de fiecare comiliton, adică 150 de lei noi și zornăitori

Rezervațiunea

-pentru bună regulă, este recomandat a se suna din vreme la unul dintre numerele de telefon bine știute: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868.

…Veniți la Jariștea pentru un zaiafet franțuzit ca în vremurile bune de altădată!

 

Tags: