Ospățul de Sfinții Constantin și Elena la Jariștea Locantă
Întru cinstirea pildei acestor însemnați proteguitori ai Bisericii, Sfinții Constantin și Elena, Kera Calița poftește mosafirii dragi inimii sale la Jariștea Locantă miercuri, 21 mai, de la ceasurile șase de dinaintea serii (18.00), pentru o cucernică ospătare.
Tipsii cu mizilicuri grijite cu pioșenie, ca la Dervent
-ruladă de cocoș cu costiță afumată, dichisită cu măghiran și boia dulce după patenta Casei
-ruladă levantină de purcel umplută meșteșugit cu felioare de cârnat și smochine
-brânză de Peloponez din lapte de oaie, ținută la mare cinste întru păstrare de la un solstițiu la altul în butoiașe cu ulei de măsline
-ruladă de brânză de burduf ce a cunoscut foșnetul aromitor al cetinii de brad gotovind-o arhaic pentru o ploaie înviorătoare de chimen
-tarama spumoasă de icre de crăpceancă fecundă din japșele Dunării de Jos
-pastetă de pește prins în năvoadele măjerilor iscusiți
-măsline din Cythera, Lesbos și Corinth, insulele cântate de rapsozii antici, pe unde a hălăduit cândva însăși Afrodita cea ivită din spuma valurilor
-belșug de trufandale crocantissime de primăvară
De sațiu ecumenic copleșitor
-
Baban piept de curcan tras molcom la cuptor în sos alb de anghemaht de limone stins cu zeamă de carne și adus pe talger dimpreună cu guguloaie de risotto tocmit din orez Jasmine și salată de castraveți acri pe care se vor fi fost picurat și câțiva stropi de aceto balsamico di Modena