Zgomotul și armonia la masă

Codul bunelor maniere

Zgomotul și armonia la masă

Sunt Kera Calița ot Jariștea Locantă din Bucureștii Vechi și nu vreau să las nimic la voia întâmplării, nici cele mai mici amănunte care pot decădea arta culinară de la rangul de festin.

Adesea, într-un restaurant, este mare gălagie! Fiecare gesticulează cu aprindere și vorbește cu voce tare, ca să atragă atenția asupra sa. Dintr-o reuniune pașnică, în care te poți bucura din plin de atmosfera liniștită și tihnită a Locantei, totul se transformă într-un colț de piață publică, în care se manifestă chivuțele și precupeții!

Niciodată, rogu-te, nu ridica tonul în astfel de ocaziuni și, dacă poți, înlocuiește un comentariu zgomotos, pentru care se folosește o voce cutremurătoare de bas sau de bariton, cu un zâmbet suav, prin care aprobi spusele unui comiliton! Fii mai degrabă reținut decât expansiv!

Vă aștept cu ighemonicon la Jariștea Locantă, în fiecare seară, unde mă puteți întreba tot ce trebuie să facă oaspeții într-un local care ține rangul dupa tipicul de altădată!