Codul bunelor maniere
Un amanunt… mai puțin tăios
Sunt Kera Calița ot Jariștea Locantă din Bucureștii Vechi și nu vreau să las nimic la voia întâmplării, nici cele mai mici amănunte care pot decădea arta culinară de la rangul de festin.
Nu tot ce se aduce la masă e musai să se ciopârțească sau să se taiw bucăți folosind cuțitele! Sunt destule mâncări pentru care nu se folosesc tacâmurile trecute prin masat. Între acestea, se numără, de bună seamă, făinoasele și unele aluaturi. De aceea, nu tăiați niciodată pâinea, fie sub formă de chifle sau de baghete, cu cuțitul!
Nu, pâinea se rupe cu mâna în bucăți potrivite pentru o înghițitură, fără a se mușca lacom dintr-un coltuc!
Vă aștept cu ighemonicon la Jariștea Locantă, în fiecare seară, unde mă puteți întreba tot ce trebuie să facă oaspeții într-un local care ține rangul dupa tipicul de altădată!