Monopol pe conversațiune? Nicicând!

Codul bunelor maniere in gastronomie

Monopol pe conversațiune? Nicicând!

Sunt Kera Calița ot Jariștea Locantă din Bucureștii Vechi și nu vreau să las nimic la voia întâmplării, nici cele mai mici amănunte care pot decădea arta culinară de la rangul de festin.

La o masă aleasă, întotdeauna te întâlnești cu prieteni de seamă, care au trecut prin multe eposuri și au vânturat lumea cu spor, jucând șotron pe meridianele planiglobului. Cu siguranță, toți au historii osebite de povestit dar nimic nu este mai supărător ca unul singur dintre meseni să pună monopol pe conversațiune.

Un astfel de monolog este suprător și devine, până la urmă, vox clamantis in deserto – o voce care, dincolo de înțelepciunea din Evanghelii, strigă în pustiu! Lumea care vine la cabaretul culinar preferă întotdeauna o democrație a rostirii, orișice pășitor având dreptul de a se pronunța asupra chestiunilor arzătoare ale zilei.

Vă aștept cu ighemonicon la Jariștea Locantă, în fiecare seară, unde mă puteți întreba tot ce trebuie să facă oaspeții într-un local care ține rangul dupa tipicul de altădată!