Codul bunelor maniere in gastronomie
Subiecte de evitat la o conversație mondenă
Sunt Kera Calița ot Jariștea Locantă din Bucureștii Vechi și nu vreau să las nimic la voia întâmplării, nici cele mai mici amănunte care pot decădea arta culinară de la rangul de festin.
La o chindie nu contează cât de simandicoasă nu se flecărește chiar despre orice, câte-n Lună și în stele! Sunt și subiecte pe care este mai politicos să le evitați, pentru a menaja susceptibilitatea vreunuia sau a proteja intimitatea altuia.
Dintr-un motiv sau altul, nu dezbați circumstanțele spinoase ale afacerilor tale, nu evoci greutatea pungii cu taleri sau rotunjimea contului din bancă, nu faci paradă de succesele odraslelor la pension și nici nu faci destăinuiri picante despre cavalcada iubirilor trecute. Mai ales acest gen de anecdote – suculente fără doar și poate! – se cere evitat, altminteri se poate ajunge chiar la duel, zău așa!
Vă aștept cu ighemonicon la Jariștea Locantă, în fiecare seară, unde mă puteți întreba tot ce trebuie să facă oaspeții într-un local care ține rangul dupa tipicul de altădată!