Revelion 2026 – cumpăna dintre ani sărbătorită cu măreție la Jariștea Locantă

lucian26

lucian26

0 Comment

Evenimente

Revelion 2026 – cumpăna dintre ani sărbătorită cu măreție la Jariștea Locantă

…Nu mai este nicio îndoială: sărbătorim cu fast sfârșiturile, încheierile de an și de ev, întrucât ele poartă în sine mugurii noilor începuturi! Iar când timpul se-nnoiește, zaiafetul crește, crește, crește… în ritmul în care Kera Calița bate cu tocul evantaiului de argint în ușa vremurilor la Unica Locantă: întru încununarea prefacerilor știute și neștiute, Revelionul anunță înscriere pe răboj a 2026 de vești despre viitorul apropiat, în care ne cufundăm deja pe nesimțite.

Ofrande nemaipomenit de gustoase la Masa Timpului

-Aspic de purcel de lapte, într-o fericită împletire a tradițiilor cuhniei valahe

-Fantazie cu fructe de mare din năvoadele homerice întinse pe țărmurile Cycladelor

-Galantină odobesciană de prepeliță cu fistic în cel mai pur stil Pseudo-Kynegeticos

-Bușeuri cu icre de știucă, târguite direct din barca unui enigmatic pescar lipovean

-Terină de cerb cu merișoare și coriandru, cum îi plăcea gurmandului Mihail Sadoveanu când înnopta la Mânăstirea Neamțului

-Paté de brânză de capră cu anason, ticluit după un vechi rețept machidonesc găsit într-o bibliotecă arsă din Moscopole

-Balotină de iepure de câmp cu caise confiate, ca la dineurile diplomatice ale lui Titu Maiorescu

-Sul ardelenesc de brânză picantă, cu risipă de boia de Mohacs

-Tartar vareg de somon norvegian, așa cum gustau vikingii înainte de a pleca la luptă

Intermezzo cu pescărie de gală

-Filet de ton roșu cu sos hollandaise (emulsie de unt, gălbenușuri și aceto balsamico), pe pat de risotto milanez tras în vin Soave parfumat și floral.

Panorama celor mai bune cărneturi

-Galantină de mistreț cu fructe confiate, sos de trufe, cartofi întregi aurii în grindină de Gorgonzola și purée de carote

-Porchetta condimentată cu ierburi aromatice precum rosmarinul, ațâțată cu usturoi, coaptă încetișor la cuptor, dar cu o coajă crocantă de șorici arămiu

-Ruladă dichisită de mușchi de vițel, sastisită ca la Versailles cu foie gras și frunzulițe de mentă

Nobila amintire a lui Emil Frédéric

-Tort de ciocolată Monalisa în dulcea și subtila regie a cofetarului Corso, cu potop de fulgi de cacao și pelete de ciocolată belgiană picurate subtil cu Grand Marnier

Sofisticat asortiment de licori din lumea întreagă

-introducțiune cu o cupă de vin spumant, perlat cu grație

-scotch whisky Chivas, lăsat la adăstat 12 ani în butoaie de Jerez și Malvasia, pentru a deveni licoare mierie

-Jack Daniel’s, adus din Lynchburg, Tennessee, de un neguțător yankeu

-Absolute Blue, vodka scandinavă din apă de ghețar din Laponia distilată de șapte ori

-rom caraibian Havana Club, din cel care le plăcea deopotrivă lui Al Capone și Fidel Castro, ideal pentru Cuba Libre făcut cu o parte distilat din melasă, două părți de cola și un strop de suc de limetă

-crema irlandeză de whisky Bailey’s, cu textură fină și arome subtile de ciocolată, alune de pădure și vanilie

-rafinatele vermouth-uri italienești Cinzano Bianco și Cinzano Rosso, pentru care se culeg 35 de ierburi de gust felurite, între care măghiran, cimbru, gențiană și coada-șoricelului

-Aperol Spritz, sprințar ca o canțonetă, adaosit cu suc de lime, coajă de portocală și rozmarin

-Campari Orange cu zeamă proaspăt stoarsă de portocale „sanguinelle”

-Vinars de Jidvei VSOP, galben-brun cu accente chihlimbarii, arome de vanilie, condimente, caramel și smochine, gust aluziv de scorțișoară, migdale, cuișoare și nuci prăjite

-afinată licoroasă din Bucovina, în damigeană fiind scăpată și o păstaie de vanilie de Madagascar

-vișinată de casă pritocită în tihnă la Siliștea Snagovului

-țuică mărgelată de Văleni, din cea uitată cu anii la învechire în butoiașe de dud

-gin tonic cum îi plăcea Reginei Elisabeta a II-a, din 12 ierburi aromate și frunzulițe distilate ca la Buckingham Palace

-Château Cristi Chardonnay Barrique, cu o plăcută aciditate fructată și acea rară onctuozitate florală

-Coupage rouge de Malbec și Saperavi, vin sângeriu, pulsând în vene și deopotrivă în suflete, înnobilat în baricuri de stejar timp de 12 luni și captivând cu arome delicate de mure, coacăze negre și violete

-Château Cristi Bravoure Rosé, obținut prin presarea ușoară și delicată a strugurilor întregi, fără desciorchinare, cucerind cu aromele sale de fructe exotice

-paradă de sucuri fâșnețe din gama Pepsi

-nectar de portocale Santal, stors numai din pulpa celor mai zemoase fructe

-clondire cu ape minerale liniștite și cu bule

-ceaiuri din Ceylon preparate englezește, cu mansuetudine și rafinament, ca la Harrod’s

-espresso, capuccino și alte cafeluțe migălite la jar și la nisip

-iar, la final, cum cerea tradiția bucureșteană interbelică… Siktir Caffe!

Muzici pline de antren, huzur desăvârșit, istorisiri de gală

-Kera Calița a pregătit cele mai frumoase povești despre Revelion, din epoci mai vechi și mai noi, cu personagii pentru care „joie de vivre” era cheia de boltă a înțelegerii mersului lumii și pentru care „Trăiește-ți viața și bucură-te de toate minunile ei!” nu era un simplu dicton ci însăși esența simțirii

-Taraful Crailor de Curtea Veche, sub diriguirea starostelui Chiriac Haralamb, își trece în revistă întreg repertoriul, de la Anton Pantaleon Petroveanu citire la Gică Petrescu și efluviile sonore ale big band-ului lui Sile Dinicu

-Hrisanta, Fatima Gitană, îmbracă straiele simbolice ale Romicăi Puceanu și Ilenei Sărăroiu, pentru a face din „Șaraiman” și „Dar-ar naiba-n tine dragoste” imnele înălțătoare ale Bucurescilor Vechi

-Leonard, prințul cu voce de aur al Jariștei, pune la bătaie potpuriul său international, chemând să se producă în cadriluri damicelele elegante dimpreună cu gentilomii însoțitori

-DJ set cu muzică de dans pentru toate gusturile

-Invitații-Surpriză ai Nopții Magice

Obolul trecerii într-un An Nou proteguit de larii și penații Jariștei

-1000 de kosoni strălucitori sau 1000 de lei

Locuri la festin și spectacolul de Revelion

-într-o astfel de noapte luminată de feerice focuri de artificii va fi, ca de obicei, mare îmbulzeală la porțile Jariștei, așa că e înțelept gândit să se facă din timp cuvenita rezervațiune la unul dintre numerele de telefon bine știute: 0721 961 936 / 0775 609 233 / 0770 948 868!

… Pe 31 Decembre, de la ceasurile opt ale serii (20.00), vino la Jariștea Locantă pentru ca, împreună cu Kera Calița, să aprinzi candelabrele și să faci din chermeza de Revelion cea mai frumoasă noapte a anului ce se duce și cel mai propice început de drum al anului ce vine!

Taina poveștii

Când dangătul clopotelor de la Patriarhie anunță trecerea în Noul An, Kir Nicola dezlănțuie ca întotdeauna spectacolul feeric de artificii pe cerul Jariștei, iar Jupâneasa ciocnește cupele înspumate ale tovarășilor de benchetuială, anunțând că o luăm de la capăt cu marșul zilelor în căutarea împlinirii sufletești. Iar asta, în șuieratul amețitor al strunelor și zăngăneala mistică a alămurilor Tarafului, se cere celebrat cu neîntrerupt tumult și, fără de vreo îndoială, cu masa plină de bunătățuri și gheridonul ca o fântână nesecată!